Ravinto-ohjaus

Ravitsemuksella on ratkaiseva rooli liikuntaan ja kehonmuokkaukseen liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa. On mahdotonta kehittyä fyysisesti ilman laadukasta, energia- ja ravintoainemääriltään riittävää ravintoa ja säännöllistä syömistä.

Menestyvän treenaajan arki koostuu itse harjoittelun lisäksi sitä kehittävistä tukitoimista, joista tärkeimpiä on laadukas ravitsemus. Tyypillisiä tavoitteita, joissa energiansaanti tulee erityisesti ottaa huomioon, on painonhallinta, kiinteytyminen ja lihasmassan kasvattaminen.

Keep it simple! Tänä päivänä media on täynnä mitä erilaisempia, toinen toistaan hienompia ruokavalioita. On paleo-ruokavaliota, vähähiilihydraattista, Atkinsia jne. Jokaisessa on toki puolensa, mutta oma näkemykseni on, että mitä monimutkaisemmaksi ruokavalion tekee, sen vaikeampi sitä on noudattaa.

Perinteinen suomalainen ruoka ja suomalaiset ravitsemussuositukset ovat yksinkertaisia ja helppo toteuttaa myös pitkässä juoksussa. On päivän selvää, että ihmedieetit vievät varmasti kiloja, mutta yhtä varmasti ne tulevat myös takaisin, korkojen kera.

Harjoittelua ja terveyttä edistävän ravitsemuksen pitää myös maistua hyvältä. Jos valittu ruokavalio ei ole myös suunmukaista, kasvaa houkutus lipsua valitusta linjasta nopeasti. Tämän vuoksi panostamme myös makuihin ja makutottumuksiin.

Autan sinua löytämään sellaisen ruokavalion, jota on helppo noudattaa koko loppuelämä. Pienillä ravintoainemäärien viilauksilla pääsemme ensin sinun tavoitteisiisi ja kun ne on saavutettu, löydämme tasapainoisen tavan pysyä terveenä jatkossakin, helposti ja järkevästi.